Om forlaget


Forlaget Rytter er et nyt forlag med speciale i lyrik, der blev startet d. 15/4 2015 af forfatteren Steffen Baunbæk.

Formålet var at udsende dennes anden digtsamling, 8600, men undervejs i processen opstod tanken om at benytte erfaringerne fra denne udgivelse til glæde for andre forfattere. I skrivende stund er der således et par øvrige projekter på tegnebrættet, og det er planen, at Forlaget Rytter med tiden skal udvikle sig til en solid og kvalitetsbevidst udgivelseskanal for den såkaldte "undergrundslyrik", de mere etablerede forlag bevidst overser i deres jagt på den næste bestseller.

På Forlaget Rytter er der som udgangspunkt ingen kæpheste, men til gengæld en kvalitetsbevidsthed med vrinsk i. Der findes i Rytters optik ingen "rigtig" eller "forkert" måde at skrive lyrik på. Til gengæld må man også sande, at hvis den litterære undergrund skal tage kampen op mod de større og langt bedre eksponerede forlag, må kvaliteten tale for sig selv. Der satses derfor i højere grad på små, håndplukkede og gennemarbejdede udgivelser, end der tænkes i at skyde med spredehagl.

I reglen kan det derfor ikke betale sig at indsende manuskripter til bedømmelse. I stedet vil forlaget være at finde ude på de små scener og netfora. Måske, hvis det rette potentiale spottes, med et godt tilbud i baghånden.

I håbet om mange gode læseoplevelser fremover,

Forlaget Rytter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar